Σχετικά με μένα

Ονομάζομαι Ξενίδης Ιωάννης και δουλεύω για περισσότερα από έντεκα χρόνια ως νηπιαγωγός. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μου το έζησα σ' αυτήν την πόλη και γι' αυτό η ιδέα πως θα αναγκαζόμουν να ζήσω κάποια στιγμή  εκτός της Θεσσαλονίκης με απωθούσε πάντα. Στρατιωτική θητεία και επαγγελματικοί λόγοι υπήρξαν μια καλή ευκαιρία για να δω την γενέθλια πόλη με μια άλλη ματιά. Η περιπλάνηση μου δίδαξε πως αν θες να διατηρήσεις την αγάπη σου για κάτι θα πρέπει να βρεις την ιδανική απόσταση που σε χωρίζει από αυτό! Οι συνεχείς μετατοπίσεις -εσωτερικές και εξωτερικές- και οι διαρκείς αλλαγές του οπτικού πεδίου υπήρξαν απολύτως αναγκαίες για να κατανοήσω την ιδανική απόσταση. Τώρα, εργάζομαι σε νηπιαγωγείο της δυτικής Θεσσαλονίκης. Πιστεύω πως στην κατώτερη βαθμίδα της εκπαίδευσης, το υποτιμημένο νηπιαγωγείο, τίθενται τα σοβαρότερα ερωτήματα από πλευράς των νηπίων. Οι ερωτήσεις των νηπίων προκαλούν την ίδια αμηχανία που θα προκαλούσε η αδυναμία των ενηλίκων να δώσουν πειστικές απαντήσεις σε ερωτήματα του τύπου "τι είναι ψυχή;"

Αποφάσισα να δημιουργήσω την προσωπική μου ιστοσελίδα και να την λειτουργήσω παράλληλα με τα ιστολόγια "ΜΕΣΟΚΟΣΜΟΣ" και "ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟΣ" όχι επειδή είναι μόδα να κατέχουμε την δική μας ιστοσελίδα στην κοινωνία της πληροφορίας, αλλά από πρόθεση να βάλω μια μικρή τάξη στο χαοτικό σύμπαν των πληροφοριών και γνώσεων που κατακλύζουν το πεδίο της προσχολικής αγωγής. Θυμηθείτε, η διαμόρφωση συνείδησης και άποψης είναι μια μακρόχρονη και κοπιαστική εργασία που απαιτεί πειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση και συνεχή ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Σκέψεις και  εμπειρίες που δεν μοιράζονται, αργοπεθαίνουν!

Καλωσορίζω τους/τις νηπιαγωγούς αλλά και όλους αυτούς που ενδιαφέρονται για το πιο σπουδαίο και αυτόνομο κομμάτι της ζωής μας, την Παιδική Ηλικία.


Ιστορικό του project

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να περιγράψετε το ιστορικό του σχεδίου και να δώσετε λόγους για τη δημιουργία του. Είναι βολικό να αναφέρετε τους ακρογωνιαίους λίθους του σχεδίου και να τιμήσετε τους συμμετέχοντες.


Οι χρήστες μας

Εδώ μπορείτε να περιγράψετε ένα χαρακτηριστικό χρήστη και γιατί αυτό το project είναι σημαντικό σε αυτόν. Καλό είναι να δώσετε κίνητρα στους επισκέπτες σας ώστε να επανέλθουν στην ιστοσελίδα σας.


Επαφή

ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Όσο μικρό και 'ναι, είναι "δικό" μου , έργο των χεριών και της ψυχής μου. Εγώ, που δεν είχα ποτές το αίσθημα το "δικό μου", τώρα έχω αλλάξει και νιώθω ζωηρά αυτό το πράγμα, αν και στην πραγματικότητα δεν άλλαξα καθόλου, παρά έγινα χειρότερος από πριν. Γιατί, αντίς η ιστοσελίδα να είναι "δική μου" 'έγινα εγώ "δικός της"! Γιατί μου αιχμαλώτισε όλο μου το είναι: σώμα, σκέψη, καρδιά, όπως το παθαίνω κάθε φορά που αγαπήσω κάτι- δηλαδή κάποιαν! Κάθε πρωί και μεσημέρι και βράδυ μπαίνω στην ιστοσελίδα μου όχι απλώς για να γράψω και να διαβάσω παρά για να την περιποιηθώ.

Το μικρό απόσπασμα που διαβάσατε παραπάνω, ανήκει στον δάσκαλο και ποιητή Κώστα Βάρναλη και περιλαμβάνεται στο χρονογράφημα που έχει τίτλο "Κρεμαστός λαχανόκηπος". Τα παραπάνω λόγια νιώθω πως με εκφράζουν απόλυτα. Το απόσπασμα το παραθέτω σχεδόν αυτούσιο, αντικαθιστώντας ελάχιστες λέξεις.